Montajul asigura ca ansamblul va fi functional chiar si dupa cateva zeci de ani. Se vor respecta indicatiile de montaj ale producatorului sistemului. La stabilirea dimensiunilor rostului se va tine seama de toate deformarile ce pot aparea. Rostul între fereastra si constructie se realizeaza tinându-se cont de cerintele de izolatie fonica la ferestre.
Toate piesele la care nu se mai poate avea acces dupa montaj trebuiesc zincate. Piesele din otel la care se are acces dupa montaj, se vor proteja la coroziune conform normativelor.
Se va avea în vedere ca pe suprafetele de contact sa nu apara coroziune si alte influentari reciproce nefaste.
Garniturile de falt se monteaza în planul între toc si cercevea pe întreg perimetrul. Ele trebuie sa fie usor de înlocuit si etanse la colturi. Fixarea ferestrelor se va face conform detaliilor.
Trebuie sa se tina seama ca:
-fortele din ferestre si glasvanduri trebuie transmise în corpul cladirii.
-miscarile rezultate din dilatarea ferestrei si din cea a cladirii trebuiesc prelucrate. Diferitele deformari ale cladirii vor fi extrase din proiect pentru fiecare caz în parte.
Distanta între doua elemente de fixare va fi de 700 mm, daca producatorul sistemului nu are alte indicatii.
Distanta elementelor de fixare fata de colturi interioare, montanti etc., va avea 150 mm, daca producatorul sistemului nu stabileste distante mai mici pentru zona în care se afla balamaua foarfecii.
Racordul la corpul cladirii trebuie sa corespunda cerintelor impuse de fizica în constructii, respectiv problemele de izolatie termica, hidro, fonica si deplasarilor în rosturi.
Influenta ploii torentiale si a condensului trebuie limitata astfel încât sa nu apara stricaciuni (ex: o reducere a izolatiei termice).
– profilele din PVC armate cu otel au coeficienti de dilatare si contractibilitate termica mai mici decat la Al; astfel dilatarile si contractiile la PVC armat sunt mai mici in comparatie cu Al, disparand riscul blocarii cercevelei.